diumenge, 6 d’abril del 2008

LES TIC A L'EDUCACIÓ INFANTIL

"LES TIC A L'EDUCACIÓ INFANTIL"
COMENTARI SOBRE ELS CAPÍTOLS 1 i 2.
Tots som conscients del canvi que s'ha donat a la societat amb l'aparició de la revolució digital , la qual ha provocat l'aparició de l'anomenada "societat de la informació". Per tant, ens hem anat adaptant a poc a poc a tot allò que suposa aquesta revolució.
L'escola també s'ha adaptat a aquests canvis, aquests dos capítols ens expliquen com cal que l'escola s'adapte per a que els nens d'avui en dia coneguen i utilitzen les noves tecnologies. Això suposa molts canvis: organització, distribució d'espais, tindre els materials adequats, canvis en la programació, metodologia. El mestre ha de canviar la seua manera de treballar , ha d'obrir nous espais cap a les noves tecnologies, per tant, és necessari que no sols conega aquestes sinó que les utilitze, que estiga al dia per poder ensenyar perquè és d'ell i de la seua formació de qui depenen els nens, ha de saber què és allò que saben els nens i anar introduint-los.
A banda de la importància de l'actuació del mestre, hi ha altres coses interessants que es comenten en aquests capítols , un exemple és aquelles coses que s'acoseguixen amb la utilització de les TIC : que el nen vaja adquirint autonomia ( necessita a l'adult per conéixer i utilitzar les TIC però a poc a poc va aconseguint fer-ho ell sols), també amplia les seues relacions perquè es fan projectes cooperatius on comparteixen i participen activament i el que més m'ha cridat l'atenció és que amb la utilització de les TIC es treballa la motricitat fina , es va millorant el control óculomanual.
Per altra banda, al llibre ens expliquen com integrar les TIC a les 3 árees d'educació infantil i allò que m'ha semblat estrany o m'ha cridat més l'atenció és que l'ús d'aquestes provoca també tenir cura d'un mateix pel que fa a l'higiene, ja que cal tenir les mans netes per poder utilitzar qualsevol aparell, i també el treball de les nocions espacials, potser siga perquè ho he vist treballar d'altra forma, però em sembla interessant , la resta d'aspectes que es poden treballar m'han paregut bastant normals.
Per últim volia destacar que no m'esperava mai que s'arribara a aquest punt, ja que son nens molt menuts i ja comencen a fer coses impresionants, pensava que l'ús de les TIC suposava conéixer l'ordinador i poc més, però m'he adonat que a banda d'això utilitzen aparells com la càmera digital, mp3... per tant, el mestre ha d'estar molt preparat , s'ha d'adaptar als canvis que vinguen i els nens del futur sabran molt més que nosaltres sabíem a la seua edat, això els suposa tindre moltes més possibilitats al llarg de la vida i no tindre obstàculs.